marc verlegt z'n grenzen

uit 2011 tot 2013 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Fall

2013

Fall kan je vertalen als 'vallen', 'herfst' of (met toevoeging van 'in love'), verliefd worden. Zoals je kan zien is het meisje gevallen, zacht, op een zwart satijnen bed gevuld met de allerbeste Poolse donsveertjes. De herfst heeft haar bedekt, haar beschermend omarmd met de hoogste zorg mogelijk. Hiervoor werden bronzen blaadjes gebruikt, die nadien met bladgoud bekleed werden. 'Falling in love' is eigenlijk heel de boodschap in dit beeld. Alsof naaktheid (onbeschermdheid) niet meer bestaat en je altijd met zachtheid omringd zal worden. Het beeld wordt gegoten volgens de verloren was techniek, in een oplage van 12 exemplaren. verkocht: 1/8, beschikbaar: 2/8 Brons.

Material Girl

2013

Material Girl werd opgebouwd in klei. Het vertelt het verhaal van een jonge vrouw die los wil breken van het materiële in haar leven. Deze materiële last werd voorgesteld door een kleed, opgebouwd uit Euro munstukken. Ongeveer 200€munstukken werd gebruikt voor de opbouw. Dankzij correcte studie en voorontwerp werd bekomen dat het bovenlichaam van het meisje als het ware 'zweeft' buiten de sokkel. Het beeld wordt in evenwicht gehouden door de 'sleep' van het kleed. Het beeld wordt gegoten volgens de verloren was techniek, in een oplage van 12 exemplaren. verkocht: 1/8, 2/8 beschikbaar: 3/8 Brons.

New Life

2013

'New Life' toont een meisje die net vernomen heeft dat ze voor het eerst een kindje verwacht. Ik toon haar als jonge vrouw, op blote voeten, met een licht zomerkleedje. Dit kleedje verwijst naar de lente in haar leven. Ze heeft spontaan haar handen gevouwen over haar buik, mijmerend en dromend over wat komen gaat. In haar mondhoeken heeft ze een lichte glimlach waarop je de spanning en opwinding kan aflezen die momenteel daar haar gedachten gaat. Gaat ze dit grote geluk en geheim nog even voor zichzelf houden, of reeds vertellen aan haar partner. En hoe ? Het kleedje is geïnspireerd op het trouwkleed dat mijn vrouw Charlotte droeg tijdens ons huwelijk in 2008. Het beeld wordt gegoten volgens de verloren was techniek, in een oplage van 12 exemplaren. verkocht: 1/8, 2/8, 3/8 beschikbaar: 4/8 Brons.

stay / let-go

2011

'Stay / Let go' toont een jonge vrouw die op een punt in haar leven staat waarop ze een nieuwe start wil maken. Ze steekt haar handen achteruit, duidend op loslaten. Haar ogen heeft ze gesloten om helemaal positief open te staan voor wat komen gaat. Ze verlangt naar het leven en de toekomst, en gooit van zich af wat haar vroeger ter plaatse (vast) hield. Het beeld wordt gegoten volgens de verloren was techniek, in een oplage van 12 exemplaren. verkocht: 1/8, 2/8, 3/8, 4/8, 5/8 beschikbaar: 6/8 Brons.